Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym eller justera uppläsningshastighet.

Läget på elmarknaden - vecka 24 2021

Stigande spotpriset i elområde SE4 och fortsatt varm temperatur.

Systempriset minskade med 11 procent i jämförelse med föregående vecka.

I elområde SE1 och SE2 minskade spotpriserna med 35 procent. I elområde SE3 minskade spotpriset med 16 procent och i SE4 ökade det med 16 procent.

De högsta timpriserna i SE3 och SE4 låg på 84 respektive 118,1 EUR per MWh medan de högsta timpriserna i SE1 och SE2 låg på 36,5 EUR per MWh.

Under veckan som gick var det fortsatt varmare än normalt. Nederbörden låg även den en bra bit över medelvärdet för veckan.

I Sverige ökade vindkraftsproduktionen med 67,2 procent och totalt sett ökade produktionen med 4,8 procent och användningen ökade med 2,5 procent.

Tillgängligheten i kärnkraft ökade under veckan med 12,8 procent i Sverige och med 15,1 procent i Norden.

Kontaktuppgifter
Läget på elmarknaden

016-16 27 00

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter