Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-20 09:14:17

Gasavtal

För att få gas behöver du ha två avtal. Ett gasnätsavtal för att använda gasnätet och ett gashandelsavtal för gasen som du förbrukar. Här kan du läsa mer om avtalen.

Du kan inte välja vem du vill teckna gasnätsavtal med utan att du måste använda det gasnät som finns där bostaden ligger. Men om du är ansluten till ett gasnät har du rätt att välja vilken gasleverantör du vill ha för den gas du förbrukar.

Vill du veta vilket gasnätföretag som verkar där du bor kan du fråga kommu­nen.

Jämför priser och välj det som passar dig

Du kan välja fritt varifrån du vill köpa gasen du använder och vi rekommenderar att du jämför priser hos olika gashandelsföretag och byter till det som passar dig bäst.

  1. Börja med att kontrollera när ditt nuvarande avtal löper ut. Att bryta ett avtal i förtid kan kosta pengar så det kan vara värt att vänta.
  2. Jämför priser på Gaspriskollen (Konsumenternas Energimarknadsbyrå) Länk till annan webbplats..
  3. Kontakta det gashandelsförteg du vill byta till. När ni kommit överens om ett avtal sköter gashandelsföretaget och gasnätsföretaget hela hanteringen av bytet.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL