Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2022-01-27 18:06:54

Förhandsreglering nätavgifter

Här hittar företagen (elnät och gasnät) allt man behöver för att rapportera in uppgifter för förhandsreglering av nätavgifter till Energimarknadsinspektionen (Ei).

Gasnätsföretagens nätavgifter rapporteras in via Excelmall

Elnätsföretagens nätavgifter rapporteras in via e-tjänsten KENT

Logga in

Behörighet

För att rapportera in uppgifter i e-tjänsten KENT behöver du vara behörig rapportör och kunna legitimera dig med mobilt BankID. Läs mer här om ansöka om behrighet för e-tjänsten KENT förhandsreglering.

Problem att logga in i e-tjänsten?

Om du har problem att logga in i e-tjänsten kan det bero på att du tidigare har varit inloggad i någon av våra andra e-tjänster och att det ligger kvar cookies från den gamla inloggningssessionen. Testa att rensa cookies i webbrowsern eller öppna ett Inkognito-fönster i Google Chrome.

Tekniska förutsättningar

Kontaktuppgifter
Förhandsreglering el
Nätreglering

016-16 27 00

Förhandsreglering naturgas
Nätreglering

016-16 27 00

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL