Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-25 03:32:21

Historiska jämförpriser på avtal - elhandel

Här finns statistik om svenska hushållskunders elavtal.

Historiska jämförpriser på elhandelsavtal visar genomsnittligt pris per kWh för hushållskunder beroende på vad de har för avtal, hur mycket el de förbrukar och vilket elområde de bor i. Statistiken baseras på de uppgifter elhandelsföretagen har rapporterat in till Energimarknadsinspektionen (Ei).

Dessa genomsnitt är baserade på de tusentals avtal som inrapporteras till oss. Alla avtal och priser kan hittas på vår jämförelsesajt Elpriskollen Länk till annan webbplats.. Priserna är jämförpriser angivna i öre per kWh, det vill säga alla kostnader för elhandelsavtalet är inkluderade.

Statistik

Statistiken visar ett genomsnitt av elhandelsföretagens inrapporterade priser till Elpriskollen per den 15:e i varje månad.

Priserna är jämförpriser angivna i öre per kWh, det vill säga alla kostnader för elhandelsavtalet är inkluderade.

Filen "Historiska jämförpriser på elhandelsavtal" sträcker sig från 2018 då energiskatten flyttades från elhandelsfakturan, den filen uppdateras runt den 16:e varje månad. Filen "Historiska jämförpriser på elhandelsavtal 2008-2019" täcker dessa nämnda år.

Från och med januari 2018 presenteras anvisade avtal med en månads fördröjning.

Kontaktuppgifter
Statistik

016-16 27 00

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL