Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-19 16:38:14

Har du idéer som kan bidra till energiomställningen?

Nätutvecklingsplaner, batterilager och flexibilitet är några av de ämnen vi fått in frågor om till Ei:s innovationscenter sedan lanseringen. Missade du lanseringen? Nu finns den textade inspelningen där vi berättar om centret och hur du kan kontakta oss.

Energimarknadsinspektionens (Ei:s) innovationscenter har bara varit igång två veckor men vi har redan fått in flera frågor inom olika ämnesområden. Frågorna har berört allt från flexibilitet och batterilager till nätutvecklings­planer men även regulatoriska sandlådor.

- Det känns verkligen bra att vi äntligen är i gång och att vi nu kommer kunna tillmötesgå marknadens efterfrågan på dialog och vägledning. Det här är en lärande process för oss som myndighet, samtidigt som det blir till nytta för energiomställningen, säger Therése Hindman Persson som är ställföreträdande generaldirektör på Ei.

Har du också idéer som kan påskynda den pågående energiomställningen men är osäker eller har frågor om regelverken? Då ska du kontakta oss!

Kontakta oss och ställ dina frågor här.

Missade du lanseringen eller vill veta mer om hur Ei:s innovationscenter fungerar?

Nu går det att ta del av lanseringen i efterhand. Vi berättade bland annat hur vi kommer arbeta och hur du ska göra för att kontakta oss med frågor.

Här kan du se den textade inspelningen från lanseringen.

I och med lanseringen av innovationscentret stänger vi projektsidan om regulatoriska sandlådor och även prenumerationen på nyheter från det projektet.

Kontakt
Innovationscenter
Ei:s Innovationscenter

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL