Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-29 20:21:00

Påminnelse - digitalt seminarium om informations­delning vid anslutning till elnäten

Välkommen att anmäla dig till EFFEKT-dialogens seminarium om hur vi kan skapa effektivare anslutnings­processer till elnäten. Ei presenterar tio förslag, varav sju kan genomföras redan idag. Anmäl dig senast den 6 maj via länken nedan.

Seminariet riktar sig till kunder, elnätsföretag och andra intressenter som är en del av, eller kan påverka, anslutnings­processen till elnätet.

Energimarknadsinspektionen (Ei) har arbetat fram tio åtgärder som ska leda till ett utvecklat och effektivt utbyte av information och en höjning av ansluten effekt. Åtgärderna ska motverka luftbokningar och öka transparensen i ansökningsprocessen. Informationsdelningen ska säkerställa att samhällets resurser utnyttjas optimalt och att elsystemet utvecklas på ett säkert och effektivt sätt. Under seminariet presenterar Ei förslagen och svarar på frågor.

Läs mer om förslagen och uppdraget i nyheten: Ei presenterar 10 åtgärder som ska effektivisera anslutningsprocessen till elnätet och påskynda elektrifieringen. Länk till annan webbplats.

Anmälan och praktisk information

Datum: Onsdagen den 8 maj 2024

Tid: 12.00 - 12.45

Teknik: Seminariet sker digitalt via Microsoft Teams.
Seminariet kommer inte att spelas in.

Anmälan: Senast den 6 maj 2024: Till anmälningsformuläret. Länk till annan webbplats.

Bra att veta: Länk till seminariet skickas ut dagen innan till alla som har anmält sig. Om du anmält dig, men inte fått någon länk, titta om den hamnat in din skräppost. Om inte, var vänlig kontakta EFFEKT-dialogen via e-postadressen längre ner på sidan.

Övrig information: Seminariet är kostnadsfritt och digitalt.

EFFEKT-dialogen ska underlätta informationsutbyte, främja dialogen mellan olika aktörer på energiområdet och att hitta lösningar som bidrar till ökad efterfråge­flexibilitet och förbättrad kapacitet i elnäten. Mer information hittar du på EFFEKT-dialogens projektsida Länk till annan webbplats..

Kontakt
Frågor - EFFEKT-dialogen

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter