Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-29 00:12:22

Välkommen till seminarium om regulatoriska sandlådor

Våren 2022 startade Energimarknadsinspektionen (Ei) ett projekt för att titta närmare på det som kallas regulatoriska sandlådor (eller regulatoriska växthus). Snart är arbetet klart och på ett seminarium den 9 mars berättar vi mer om vad vi kommit fram till.

För att möta de utmaningar som uppstår till följd av energiomställningen och samhällets ökande behov av el, behöver aktörer kunna testa olika innovativa lösningar. Det kan vara svårt att göra det inom nuvarande regelverk. Därför startade Ei förra året ett projekt för att titta på regulatoriska sandlådor, det vill säga utrymmen där aktörer under ett förenklat regelverk kan få möjlighet att testa nya innovativa produkter, tjänster och affärsmodeller under en begränsad tid.

Vi presenterar resultat och vägen framåt - anmäl dig senast den 7 mars

Den 9 mars berättar vi om vad vi kommit fram till i projektet - vi presenterar rapporten och hur arbetet framåt ser ut. Rapporten kommer att publiceras på ei.se några dagar innan seminariet.

Tid: den 9 mars klockan 10.00-11.15.
Plats: digitalt via Microsoft Teams. Dagen innan seminariet skickas en länk för deltagande ut till alla som anmält sig.
Sista anmälningsdag: den 7 mars.

Här anmäler du dig till seminariet. Länk till annan webbplats.

Har du frågor om seminariet, mejla gärna oss på adressen nedan.

Här hittar du mer information om Ei:s projekt regulatoriska sandlådor.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter