Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-06-21 03:52:36

Fortfarande möjligt att tycka till om uppdaterade föreskrifter om inrapportering till Elpriskollen

Det finns fortfarande möjlighet att lämna in synpunkter på förslaget på uppdaterade föreskrifter om inrapportering till prisjämförelsesajten Elpriskollen. Fram till den 31 augusti 2022 kan du skicka in dina synpunkter.

Ei har tagit fram ett förslag på en uppdaterad version av Energimarknadsinspektionens (Ei:s) föreskrifter och allmänna råd om elleverantörers skyldighet att lämna uppgift om priser och leveransvillkor som tillämpas mot elanvändare (EIFS 2020:4).

Syftet med ändringarna är att ge föreskrifterna ett pedagogiskt upplägg och att införa förtydliganden och begränsningar i sådana frågor som framkommit i Ei:s tillsynsarbete.

Förslaget är att de nya föreskrifterna ska träda i kraft den 1 mars 2023.

Till förslaget och mer information om hur du lämnar synpunkter.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter