Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-22 01:39:03

Samråd och workshop om risksäkringsmöjligheter mellan elområden i Sverige och Finland

I april bjuder ACER* in marknadsaktörer till samråd och workshop om risksäkringsmöjligheter mellan elområden i Sverige och Finland.

I mitten av mars överlämnade Energimarknadsinspektionen (Ei) och Ei:s finska motsvarighet Energiavirasto (EV) ett ärende om hantering av risksäkringsmöjligheter till ACER för beslut. (se tidigare webbnyhet: Ärende om hantering av risksäkringsmöjligheter har skickats till ACER för beslut.)

Workshop och samråd

I april 2022 kommer ACER att hålla ett samråd med marknadsaktörer.

Som en del av samrådet bjuder ACER till en workshop den 11 april 2022. Syftet med workshopen är att presentera:

  1. hur processen ser ut gällande ACER:s kommande beslut om risksäkringsmöjligheter mellan elområden i Sverige och Finland.
  2. vilka ämnen och frågor som kommer att tas upp i den skriftliga delen av samrådet gällande risksäkringsmöjligheter under Art.30.5 i kommissionens förordning om förhandstilldelning av kapacitet (FCA-förordningen).

*ACER (The European Agency for the Cooperation of Energy Regulators) är en byrå för samarbete mellan EU:s tillsynsmyndigheter inom energiområdet.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter