Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-20 07:28:57

Läget på elmarknaden - vecka 5 2021

Fortsatt kallt väder och höga spotpriser.

Systempriset låg på ett oförändrat medelvärde jämfört med föregående vecka. Spotpriserna i elområde SE1 och SE2 ökade med 3 procent medan de ökade med 11 procent i elområde SE3 och SE4.

Det var fortsatt kallt under veckan med en temperatur flera grader under den normala temperaturen. Nederbörden låg även den en bra bit under medelvärdet för veckan. Sverige hade en relativt hög import under veckan från framförallt Norge och Danmark.

Nettoexporten låg under veckan på 70 GWh. Terminspriserna för kol och gas sjönk med 5,3 respektive 10,3 procent medan priset på utsläppsrätter steg med 8,4 procent.

Kontaktuppgifter
Läget på elmarknaden

016-16 27 00

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter