Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-23 09:30:17

Läget på elmarknaden - vecka 2 2021

Kallare väder och god tillgänglighet i kärnkraft.

Systempriset minskade med 2 procent i jämförelse med föregående vecka. Spotpriserna i elområde SE1 och SE2 minskade med 15 procent medan de ökade med 2 procent i både elområde SE3 och SE4.

Tillgängligheten i kärnkraft var hög under veckan på 98 procent i både Sverige och i Norden som helhet. Under veckan som gick var det något kallare än den normala temperaturen för veckan och nederbörden var något högre än medelvärdet.

Terminspriset för februarikontraktet ökade med 19 procent i jämförelse med föregående vecka och kvartalskontraktet ökade med 6,2 procent. Priset för årskontraktet minskade under veckan med 4,5 procent.

Kontaktuppgifter
Läget på elmarknaden

016-16 27 00

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter