Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-19 19:25:37

Digital workshop om nya Remit-förordningen

Den europeiska tillsynsmyndigheten Acer* och EU-kommissionen bjuder in till en digital workshop den 11 juni för att diskutera genomförandet av den reviderade Remit-förordningen och de förändringar det medför.

Remit bidrar till ökad integritet och transparens på energimarknaderna för el och naturgas. För att säkerställa att Remit-förordningen håller jämna steg med utvecklingen på marknaden lanserade Europeiska kommissionen ett lagförslag om en revidering. Ett år senare, i mars 2024, godkändes den nya Remit-förordningen och träder i kraft under våren.

Insikter och frågor om nya förordningen

Syftet med workshopen är att presentera nästa steg för den nya Remit-förordningen, ge insikter om de kommande förändringarna och ta upp frågor som framförts i samband med framtagningen av den nya förordningen. Acer och Europeiska kommissionen kommer att använda insikterna från workshopen för att ta fram vägledande dokument.

— Det är viktigt att de aktörer som handlar med el på grossistmarknaden känner till de nya regler som nu träder i kraft. Seminariet är en bra möjlighet att få veta mer om hur regelverket ska tolkas och bidra till en enhetlig tillämpning av de nya reglerna inom EU, säger analytiker Daniel Frisö-Grön på Ei.

Till anmälan och mer information på Acer:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fotnot: *Acer (The European Agency for the Cooperation of Energy Regulators) är en byrå för samarbete mellan EU:s tillsynsmyndigheter inom energiområdet.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter