Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-29 19:56:34

Ei har lanserat en ny och bättre version av Elpriskollen

Energimarknadsinspektionen (Ei) har lanserat en ny version av Elpriskollen, myndighetens jämförelsesajt för elavtal. En av nyheterna är att besökaren kan sortera bort elhandlare med många klagomål.

— Nu markerar vi alla de elhandlare som finns på Konsumenternas Energimarknadsbyrås klagomålslista med en symbol. Dessa elhandlare kan sedan enkelt filtreras bort, säger Mattias Johansson som leder arbetet med Elpriskollen. Det samma gäller elhandlare som nyligen fällts i tillsyn och ännu inte rättat sig efter Ei:s beslut.

Elpriskollen har också fått en mer hjälpande ingång till sajten. Fler hjälptexter och bättre filtreringsverktyg ska göra det lättare att ta sig genom sajten och hitta ett elavtal som man är långsiktigt nöjd med.

— Vi vet att de flesta som går in på Elpriskollen vill ha hjälp att förstå skillnaden mellan olika avtalstyper. Sedan finns det en mindre andel besökare som vet precis vad de letar efter. När vi byggt nya Elpriskollen har vi strävat efter att båda typerna av besökare ska bli nöjda, säger Mattias Johansson.

Nytt är också att det blir lättare att välja el från en särskild produktionskälla, samt att det ska vara tydligt vilka elavtal som innehåller el från fossila energikällor.

Certifieringen Schysst elhandel Länk till annan webbplats. införs på Elpriskollen. Schysst elhandel är branschföreningen Energiföretagens märkning av medlemsföretag som uppfyller 18 kundlöften. Certifieringsprocessen hanteras av DNV, ett oberoende certifieringsföretag.

Fakta om Elpriskollen

Elpriskollen är Sveriges enda oberoende jämförelsesajt för elavtal och drivs av Ei. På sajten jämförs de 12 vanligaste avtalstyperna för hushåll och företag. Under 2022 hade sajten 780 000 unika besökare.

Genom att tillhandahålla Elpriskollen bidrar Ei till att Sverige uppfyller EU:s krav på att det i varje medlemsland ska finnas ett oberoende jämförelseverktyg för elavtal.

Här hittar du Elpriskollen Länk till annan webbplats..


Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter