Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-06-24 22:26:32

Ei i Almedalen: Kan EU:s elmarknadsreform lösa framtida elkriser

Onsdagen den 28 juni klockan 14.15 är det dags för Energimarknadsinspektionens (Ei:s) seminarium i Almedalen. Det kommer handla om den europeiska elmarknadsreformen. Seminariet kommer även att livesändas på Almedalen Play.

Tillsammans med inbjudna gäster kommer Ei presentera och diskutera den europeiska kommissionens föreslag, exempelvis de nya varianterna av PPA (Power Purchase Agreement) och CFD (Contracts For Difference): Vad innebär de för den svenska och nordiska marknaden? Och vilken påverkan på elpriset har en ökad flexibilitet i produktionen och hos enskilda? Är elmarknadsreformen räddningen som ger oss lägre elpriser och får fler att vilja investera i ny produktion, eller är det en reform som sätter marknaden och dess mekanismer ur spel?

Tid: onsdagen den 28 juni klockan 14.15-15.00.
Plats: stora matsalen på Teaterskeppet, Visby gästhamn, och på Almedalen Play.

På Almedalen Play hittar du mer information om seminariet och vilka som medverkar som talare och paneldeltagare. Seminariet går att se några dagar efter att det ägt rum, därefter plockas det bort.

Här hittar du Ei:s seminarium på Almedalen Play. Länk till annan webbplats. (Sändningen går i gång några minuter innan seminariet börjar).

Ingen föranmälan krävs.

Varmt välkommen!

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter