Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-06-24 22:46:42

Ei granskar krav på att kunder ska bekosta ett nytt fjärrvärmenät

Energimarknadsinspektionen (Ei) har inlett tillsyn av ett fjärrvärmebolag som krävt att befintliga hushållskunder ska betala anslutningsavgifter. I anmälan från kunderna framgår det att de riskerar att förlora anslutning till fjärrvärmenätet om de inte betalar avgiften.

Ei:s granskning gäller Södertörns Fjärrvärme AB som kräver att kunder i Norsborg, söder om Stockholm, ska betala en hög avgift för att fortsätta vara anslutna till fjärrvärmenätet.

− Beroende på vad som framkommer i vår granskning kommer vi undersöka om vi behöver föreslå en ändring i fjärrvärmelagen. Det är inte meningen att man ska behöva betala dubbla anslutningsavgifter, säger Jonas Grape, jurist på Ei.

Södertörns Fjärrvärme har fram till och med den 16 december 2022 på sig att svara på frågor om den avgift som de kräver att befintliga kunder ska betala.

Kontaktuppgifter
Jonas Grape
Jurist

016-16 25 33

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter