Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-24 08:35:58

Har du idéer om hur Ei:s analyser och data kan bidra till forskning och framgångsrik elektrifiering? – Ei söker referensgrupp till regeringsuppdrag

Hur kan Energimarknadsinspektionens (Ei:s) befintliga analyser och data göras mer tillgänglig för forskning, innovation och affärsutveckling och därmed bidra till elektrifieringen? Det är en fråga som Ei undersöker i ett av sina regeringsuppdrag. Nu söker myndigheten personer som vill vara med i referensgruppen och bidra med idéer och kunskap.

I regleringsbrevet för 2022 Länk till annan webbplats. fick Ei i uppdrag att kartlägga vilka data och analyser som finns hos Ei och som skulle kunna göras mer tillgängliga på ett säkert och kostnadseffektivt sätt för att gynna forskning, innovation och affärsutveckling i syfte att bidra till en framgångsrik elektrifiering.

Ei ska redovisa uppdraget till regeringen senast den 30 juni 2023.

Sökes: referenspersoner från lärosäten, forskningsinstitut, näringsliv och myndigheter

För att få värdefull kunskap och input till uppdraget ska Ei, som en del av uppdraget, föra dialog med relevanta lärosäten och forskningsinstitut, med näringslivet och med andra berörda myndigheter.

Representerar du något av ovanstående? Vill du dessutom vara med i diskussionerna om vilken data och analyser som finns hos Ei och som borde göras mer tillgänglig för att bidra till en framgångsrik elektrifiering? Då är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse att vara med i Ei:s externa referensgrupp.

Hit skickar du din intresseanmälan

Skicka din intresseanmälan via mejl till Ei:s avdelning för teknisk analys (se e-postadress längst ner på sidan). Var vänlig ange följande i mejlet:

  • Namn
  • e-postadress
  • telefonnummer
  • organisation/företag samt vilket område du arbetar inom
  • Ange även diarienummer 2022–102519 i ämnesfältet.

Välkommen att anmäla ditt intresse!

Här finns information om Ei:s hantering av personuppgifter och allmänna handlingar.

Vad innebär det att vara med i referensgruppen?

Ei planerar fyra referensgruppsmöten som kommer att ske digitalt med start i mitten av december 2022. Diskussionerna kommer bland annat handla om vilken data och vilka analyser, som myndigheten förfogar över, som bör vara tillgängliga, samt på vilket sätt de ska göras tillgängliga.

Här kan du se vilka öppna data som redan idag finns på Ei:s webbplats.

Kontakt
Energisystem
Avdelningen Energisystem

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter