Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-19 16:34:27

Ei söker deltagare till referensgrupp - hur kan analyser och data bidra till forskning och framgångsrik elektrifiering?

Hur kan Energimarknadsinspektionens (Ei:s) analyser och data göras mer tillgänglig för forskning, innovation och affärsutveckling och därmed bidra till elektrifieringen? Det är en fråga som Ei tittar närmare på. Nu söker vi dig som vill bidra med dina kunskaper och synpunkter och vara med i Ei:s referensgrupp.

I regleringsbrevet för 2022 Länk till annan webbplats. fick Ei i uppdrag att kartlägga vilka data och analyser som finns hos Ei och som skulle kunna göras mer tillgängliga på ett säkert och kostnadseffektivt sätt för att gynna forskning, innovation och affärsutveckling i syfte att bidra till en framgångsrik elektrifiering.

Ei ska redovisa uppdraget till regeringen senast den 30 juni 2023.

Vill du vara med i Ei:s referensgrupp?

För att få värdefull kunskap och input till uppdraget ska Ei, som en del av uppdraget, föra dialog med relevanta lärosäten och forskningsinstitut, med näringslivet och med andra berörda myndigheter.

Representerar du något av ovanstående? Vill du dessutom vara med i diskussionerna om vilken data och analyser som finns hos Ei och som borde göras mer tillgänglig för att bidra till en framgångsrik elektrifiering? Då är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse att vara med i Ei:s externa referensgrupp.

Skicka din intresseanmälan via mejl till Ei:s avdelning för teknisk analys (se e-postadress längst ner på sidan). Var vänlig ange följande i mejlet:

  • Namn
  • e-postadress
  • telefonnummer
  • organisation/företag samt vilket område du arbetar inom
  • Ange även diarienummer 2022–102519 i ämnesfältet.

Välkommen att anmäla ditt intresse!

Här finns information om Ei:s hantering av personuppgifter och allmänna handlingar.

Vad innebär det att vara med i referensgruppen?

Ei planerar fyra referensgruppsmöten som kommer att ske digitalt.

De frågor som kommer att diskuteras på referensgruppsmötena och som Ei gärna vill ha dina synpunkter på, är bland annat vad som avses med elektrifiering, vilken av Ei:s data och analyser som genom forskning, innovation och affärsutveckling kan bidra till elektrifiering och vilka metoder som finns för säkert och kostnadseffektivt tillgängliggörande av data.

Här kan du se vilka öppna data som redan idag finns på Ei:s webbplats.

Kontakt
Energisystem
Avdelningen Energisystem

Herlita Bobadilla Robles
Analytiker/ingenjör

016-16 27 75

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter