Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-04-21 03:19:36

I dag började Ulrika Hesslow som ny generaldirektör på Ei

Måndagen den 2 maj började Ulrika Hesslow som generaldirektör på Energimarknadsinspektionen (Ei). Ulrika kommer närmast från en tjänst som ställföreträdande generaldirektör och divisionschef för gemensamma funktioner på Svenska kraftnät.

Ulrika har även en bakgrund i det privata näringslivet, där hon arbetade i 26 år i olika roller på ABB.

— Jag ser verkligen fram emot att fortsätta bidra till elektrifieringen och energiomställningen, och att göra det från den här myndigheten som har en så viktig roll. Jag har fått intrycket att Ei är en mycket välskött myndighet med hög kompetens, något som så klart känns positivt för det fortsatta arbetet, säger Ulrika Hesslow.

Ulrika efterträder Anne Vadasz Nilsson som var generaldirektör för Ei under drygt nio år.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter