Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-04-20 18:52:07

Ansöka om nätkoncession – använd gärna vår e-tjänst

För cirka ett år sedan lanserade Energimarknadsinspektionen (Ei) en ny e-tjänst som ska underlätta för företag som vill ansöka om nätkoncession. Fördelarna med e-tjänsten är många och i höst kommer vi att ha webbinarier, då vi visar hur man använder systemet.

Se vad ansökan ska innehålla, följ ärendet och ta del av yttranden

I e-tjänsten kan elnätsföretag ansöka bland annat om nätkoncession för linje och också få tillgång till en företagsportal där man kan följa sina ärenden. De största fördelarna är att man kan

  • tydligt i e-tjänsten se vad en koncessionsansökan ska innehålla.
  • följa sina ärenden. Företag som lämnat in en ansökan via e-tjänsten ser var i handläggningsprocessen ärendet befinner sig.
  • ta del av yttranden som berör ärendet.

— Vi tog fram e-tjänsten för att vi ville underlätta och förenkla för företagen. Och vi vill så klart gärna att man använder den. Den minskar risken för att ansökningar inte är fullständiga och man behöver inte kontakta oss för att exempelvis få veta vilka yttranden som kommit in. Det skapar en bättre insyn, säger Louise Norlin, systemansvarig för e-tjänsten.

Genomgångar i höst

Hösten 2022 kommer Ei erbjuda webbinarier, då vi visar hur man ansöker och använder systemet. Strax innan sommaren återkommer vi på ei.se med inbjudan till träffarna.

Här hittar du mer information om e-tjänsten.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter