Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-23 11:27:00

Workshop om flexibilitetsmarknader den 9 februari

Den 9 februari anordnas ett internationellt webbseminarium om flexibilitetsmarknader. Webbseminariet arrangeras som en del av Energimarknadsinspektionens (Ei:s) arbete inom International Smart Grid Action Network (ISGAN) och organiseras av Ei och Energimyndigheten med hjälp av Power Circle. Välkommen att anmäla dig senast den 8 februari.

På webbseminariet kommer talare från Österrike, Kanada, Storbritannien, Norge och Sverige att berätta om utvecklingen av flexibilitetsmarknader, utmaningar och erfarenheter från sina respektive länder.

Syftet med seminariet är att till att öka deltagarnas kunskap och förståelse för flexibilitetsmarknadsdesign och att utforska hur långt i arbetet med flexibilitet olika länder har kommit.

Anmälan och program

Webbseminariet är på engelska och sker via den digitala plattformen Zoom. Seminariet är kostnadsfritt.

Anmälan sker till Power Circle via länken nedan och där hittar du även ett utförligt program.

Program och anmälan till Flexibility Frontier Workshop - An international explorative webinar. Länk till annan webbplats.

Om ISGAN och arbetet med flexibilitet

ISGAN är ett internationellt initiativ som syftar till att skapa nätverk och dela kunskap om smarta elnät. Bakom initiativet står International Energy Agency (IEA) and Clean Energy Ministerial (CEM) Länk till annan webbplats..

ISGAN har flera arbetsområden, så kallade Annex. Ett av dem handlar om flexibilitetsmarknader (Annex 9) där Ei är med och leder en del av arbetet. Webbseminariet är en del av arbetet i ISGAN:s Annex 9.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter