Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-06-21 20:22:02

Elpriskollen och Ei:s konsumentforum hjälper dig som funderar över ditt elavtal

Vi på Energimarknadsinspektionen (Ei) får just nu många frågor om elpris och elavtal, och vi ser en ökad trafik till vår jämförelsesajt elpriskollen.se. Förutom Elpriskollen har vi ett konsumentforum, där vi gärna hjälper dig som har frågor inom energiområdet.

Ei:s konsumentforum

I vårt konsumentforum kan du ställa frågor till oss om elhandel, avtal, anslutningar, avgifter och mycket mer. Du ser också svar på frågor som andra ställt. Ofta får du svar på din fråga inom en arbetsdag.
I forumet samarbetar vi med Konsumenternas Energimarknadsbyrå.

Här hittar du Ei:s konsumentforum. Länk till annan webbplats.

Elpriskollen

På elpriskollen.se kan privatpersoner och företag (och andra juridiska personer) med en årsförbrukning under 100 000 kWh jämföra elavtal. Här kan du i lugn och ro jämföra priser och villkor för att välja det elavtal som passar dig bäst.

Elpriskollen är Sveriges enda oberoende jämförelsesajt för elavtal.
På Elpriskollen hittar du också en länk till Energimarknadsbyråns lista över de elhandelsföretag som fått många klagomål, titta gärna på den innan du väljer.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter