Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-04-22 07:37:55

Välkommen till seminarium om samhällsekonomiska kostnader och nyttor av smarta elnät

Den 9 mars arrangerar Energimarknadsinspektionen (Ei) ett seminarium för att informera om och diskutera vårt pågående arbete i uppdraget att utvärdera samhällsekonomiska kostnader och nyttor av smarta elnät. Vid seminariet kommer också konsultföretaget DNV GL att presentera resultaten från sitt uppdrag inom projektet.

Ei har fått i uppdrag av regeringen att utvärdera samhällsekonomiska kostnader och nyttor av smarta elnät jämfört med andra alternativ och vid olika scenarier av sammansättningen av elproduktionen i det nordiska elkraftsystemet samt av ökad elektrifiering i samhället.

Analysen ska utgå från myndighetens tidigare kartläggning av potential för efterfrågeflexibilitet (Ei R2016:15) Pdf, 3 MB, öppnas i nytt fönster.. Denna ska vid behov uppdateras med hänsyn bland annat till produktionens sammansättning, elektrifiering och ökad digitalisering.

Uppdraget ska redovisas till Infrastrukturdepartementet senast den 31 maj 2021.

Praktisk information

Tid: tisdagen den 9 mars klockan 09.00 – 11.30 (preliminär sluttid).
Målgrupp: aktörer som är intresserade av smarta elnät och flexibilitetsfrågor.
Sista anmälningsdag: fredagen den 5 mars.
Seminariet hålls via Teams. En möteslänk skickas ut till deltagare dagen före seminariet.
Det går inte längre att anmäla sig till detta seminarium.

DNV GL:s konsultrapport Pdf, 3 MB.

Det går inte längre att lämna synpunkter på rapporten.

Kontaktuppgifter
Therése Karlsson
Analytiker

016-16 27 81

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter