Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-22 06:51:00

Beslut om metoder för bedömning av resurstillräcklighet

ACER* har beslutat om två metoder för att bedöma om EU som helhet har tillräckliga resurser av el för att möta framtida behov.

Enligt artikel 23 (3) och 23 (6) i elmarknadsförordningen (EU) 2019/943 ska ACER besluta om metoder för resurstillräcklighet i EU. Dessa metoder är viktiga för att säkerställa och förbättra säkerheten för Europas elförsörjning.

Den 2 oktober 2020 beslutade ACER om två metoder som beskriver hur man ska bedöma om EU som helhet har tillräckliga tillgång på el för att tillgodose framtida behov.

Metoderna som ACER beslutat om är European resource adequacy assessment (ERAA) och Cost of new entry, Value of Lost Load, Reliability standard (CONE, VOLL, RS).

Besluten om metoderna finns publicerade på ACER:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fotnot: *ACER (The European Agency for the Cooperation of Energy Regulators) är en byrå för samarbete mellan EU:s tillsynsmyndigheter inom energiområdet.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter