Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-23 10:27:27

Flera internationella energievent i september

Den 22–23 september arrangeras ministermöten inom samarbetet Clean Energy Ministerial (CEM) och Mission Innovation (MI). Redan veckan innan anordnas även en rad sidoarrangemang där bland andra Energimarknadsinspektionen (Ei) medverkar. Arrangemangen är digitala och öppna för alla.

I år är det Saudiarabien som står värd för det årliga ministermötet Clean Energy Ministerial (CEM)* som arrangeras för elfte gången och för Mission Innovation (MI)** som arrangeras för femte gången.

I samband med ministermötet, som i år är digitalt, hålls ett antal sidoarrangemang, bland annat A holistic approach to low emission energy systems through sector integration som arrangeras gemensamt av PSF (Power System Flexibility Campaign) och ISGAN (International Smart Grid Action Network) den 16 september. Ett av panelsamtalen handlar om marknadsdesign, flexibilitet och digitalisering och modereras av Ei:s generaldirektör Anne Vadasz Nilsson.

Anmälan

Arrangemangen är digitala och anmälan sker via ministermötets webbplats. Anmälningstiden har löpt ut.

Uppdatering 16 september 2020: Seminariet finns att se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fotnot: *The Clean Energy Ministerial Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett samarbete som består av 25 länder samt av Europiska kommissionen. Sverige är en av medlemmarna.
** Mission Innovation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. består av 24 länder och av Europeiska kommissionen. Sverige är en av medlemmarna.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter