Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-23 13:37:27

Nytt regeringsuppdrag till Ei

I mitten av augusti gav regeringen Energimarknadsinspektionen (Ei) i uppdrag att se över och analysera de ekonomiska förutsättningarna för vissa produktionsanläggningar av förnybar el. Uppdraget ska redovisas senast den 31 mars 2021.

I översynen ingår bland annat att se över ellagen i den del som handlar om reducerad inmatningstariff för produktionsanläggningar upp till 1 500 kilowatt och att kartlägga inmatningstariffens utformning.

Undantaget från att betala inmatningsnätavgifter för dessa produktionsanläggningar infördes under slutet av 90-talet. Nya anläggningar är sedan en tid tillbaka nästan alltid större än 1 500 kilowatt.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.








AvsandarURL

Fler nyheter