Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-06-21 02:31:08

Stort intresse när Ei presenterade preliminära förslag om informations­delning vid ansökan till elnäten

I torsdags presenterade Energimarknads­inspektionen (Ei) preliminära förslag på det regeringsuppdrag som avser att utreda en utvecklad och effektiv informations­delning vid ansökningar om nya anslutningar till elnäten.

Runt 65 engagerade representanter från elnätsföretag, kunder, producenter, myndigheter med flera hade tagit sig till Stockholm för att lyssna till och lämna synpunkter på Ei:s preliminära förslag. På plats fanns även representanter från Energiföretagen Sverige, Svenskt Näringsliv, PowerCircle, Svensk Vindenergi och Svensk Solenergi som också presenterade sina inspel på ämnesområdet.

– Vi är jätteglada för det stora engagemanget och vill tacka för ett bra möte med givande inspel och diskussioner, säger Marielle Lahti som är projektledare för regeringsuppdraget på Ei.

Nu tar Ei detta vidare och den 27 mars presenteras de faktiska förslagen som en del av den slutliga rapporten.

Mer information

På sidan Informationsdelning vid anslutning till elnätet finns mer information om regerings­uppdraget samt presentationen från dialogmötet den 18 januari 2024.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter