Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-19 16:22:07

Textversion av filmen Marcus Tjäder - film medarbetare

Här kan du ta del av transkribering av medarbetarfilmen med Marcus Tjäder, analytiker på avdelningen Energisystem (tidigare avdelningsnamn Teknisk analys).

–Ska jag köra?
–Ja.

Det som engagerar mig är ju att det känns som om man gör nåt viktigt. Energi är nåt alla använder och det är viktigt att marknaden och hela systemet fungerar på ett bra sätt.

Jag heter Marcus Tjäder och är analytiker på Teknisk analys här på Energimarknadsinspektionen.

Jag pluggade en ingenjörsutbildning med inriktningen hållbara energisystem. Jag kom först i kontakt med Ei när jag sommarjobbade här. Då fick jag en inblick i verksamheten
och tyckte att det verkade spännande och fick träffa många trevliga kollegor. När jag skrev examensarbete här på Ei fick jag en djupare inblick i verksamheten och här kände jag att jag ville jobba.

Jag skulle säga att det är välkomnande. Alla är hjälpsamma. De flesta kan väldigt mycket om många olika saker. Jag tror att det behövs när man jobbar i sån här verksamhet där det är mycket komplexa frågor och man behöver hjälpa varandra. Det är ju en blandning mellan tekniskt, juridiskt och ekonomiskt... Då behöver man samarbeta. Alla har ju sin spetskompetens inom de olika områdena.

Som ny fick jag väldigt bra stöttning och man lär sig av varandra. Det är mycket samarbete i arbetet, så att den sociala biten den kommer med där. Man kan prata
om vad som helst, roliga saker. Vi pratar ju inte bara om EU-kommissionsförordningar och det!

Energiområdet är ett väldigt viktigt område där det sker mycket utveckling och det kommer in mycket ny teknik, då är det spännande för mig att arbeta inom det för att det är väldigt viktigt för samhället där man känner att man kan göra nytta.

Ei skulle ha egenskaperna att den är väldigt välkomnande och kunnig.

Är du nyfiken på vad Ei kan erbjuda dig?

Besök gärna vår karriärsida
och prenumerera på lediga jobb.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL