Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-28 18:24:57

Acer söker experter för två rådgivande grupper inom REMIT

Är du aktör på grossistenergimarknaden och expert på REMIT-förordningen? EU-myndigheten Acer* söker intresserade till två nya expertgrupper för att bidra till arbetet inom REMIT.

Expertgrupperna är uppdelade i två områden:

  • Expertgruppen för integritet och transparens kommer att ge råd om övervakning, uppförande, integritet och transparens inom REMIT, inklusive bedömning av skyldigheten att offentliggöra insiderinformation. Gruppen kommer också ge råd om hur annan EU-lagstiftning eller ny teknik kan påverka energihandel och funktionen av den inre energimarknaden.
  • Expertgruppen för rapportering av data från grossistmarknaden för energi kommer att bidra till att förbättra insamlingen av data, särskilt hur marknadsdeltagare bättre kan uppfylla de krav på datarapportering som föreskrivs av förordningen.

Läs mer och ansök senast den 20 november 2023 via nedan länk.

ACER calls for applicants to join two new expert groups on REMIT (acer.europa.eu) Länk till annan webbplats.

Fotnot: *ACER (The European Agency for the Cooperation of Energy Regulators) är en byrå för samarbete mellan EU:s tillsynsmyndigheter inom energiområdet.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL