Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym eller justera uppläsningshastighet.

Ny vägledning och uppdaterad guide från ACER

ACER* har publicerat ett vägledande dokument om publicering av insiderinformation samt en uppdatering av ACER:s guide till REMIT.

ACER* har publicerat ett vägledande dokument om publicering av insiderinformation samt en uppdatering av ACER:s guide till REMIT.
För att stödja marknadsaktörerna i att prioritera sitt arbete med efterlevnad av REMIT under COVID-19-pandemin publicerade ACER den 20 november ett vägledande dokument om förändringar av vissa krav på efterlevnad av REMIT-förordningen till följd av COVID-19.

Bland annat förtydligar ACER sin position gällande publicering av insiderinformation på Inside Information Platforms (IIP) och användandet av hemsidor som en reservlösning i de fall då plattformen skulle vara otillgänglig.

Dokumentet finns att läsa på ACER:s webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad guide

ACER har även publicerat en uppdaterad version av den femte utgåvan av ACER:s guide till REMIT.

Guiden finns tillgänglig på ACER:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (engelska)

*ACER (The European Agency for the Cooperation of Energy Regulators) är en byrå för samarbete mellan EU:s tillsynsmyndigheter inom energiområdet.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL