Tillgänglighet

För närvarande uppfyller Energimarknadsinspektionens webbplats (www.ei.se) delvis lagkravet för digital tillgänglighet inom offentlig service. Vi är medvetna om att vi inte uppfyller alla kriterier i WCAG 2.1 nivå AA på webbplatsen.

Om du upplever problem med att komma åt information på vår webbplats eller har ett förslag på något vi kan göra bättre vill vi gärna att du berättar det för oss. 

Vägledning om navigering

Vår webbplats erbjuder anpassad information för dig som är energikonsument och för dig som arbetar på energiföretag. Under Om Ei finns information om vårt uppdrag, våra styrande dokument, vår organisation, vår vision och mycket mer.

Du finner också mer i den utfällbara menyn så kallad "hamburgermeny" (tre vertikala svarta streck ovanpå varandra) och i fot- och huvudmenyn.

För att inte missa något så skrolla dig gärna ner på sidorna. På vissa sidor då sidorna är långa finns innehållsförteckning (Se rubriken Innehåll och länkarna som finns under) som du kan använda för att navigera dig vidare till just den del som du letar efter.

Längst ner på sidorna finns så kallade "brödsmulor" (Du är här) som beskriver var du är. Du kan använda "brödsmulorna" för att navigera dig tillbaka. För att komma tillbaka till startsidan klickar du på Ei.se eller huset i brödsmulan. Du kan också klicka på Loggan högst upp på webbplatsen och komma tillbaka till startsidan.

Hittar du inte det du söker

Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Om inget annat anges får informationen på ei.se användas fritt. Ange källa och gärna en länk till ei.se.

Skriva ut

Om du vill skriva ut sidor från vår webbplats använder du webbläsarens inbyggda Skiv ut, du kan också använda kortkommandot Ctrl+P.

Större textstorlek

Om du vill läsa texten på webbplatsen i större storlek kan du zooma in genom att klicka på ctrl-tangenten och plus-tangenten (+) samtidigt. Detta fungerar i de allra flesta moderna webbläsare.

Om du använder information från oss

  • Om du länkar till information på vår webbplats. Skriv tydligt i länknamn och i länktitelinformationen att länken leder till sida på ei.se. Tänk också på att inte placera länkar som leder till oss (ei.se) inom ramar (frameset) på er webbplats.
  • Kontakta kommunikationsenheten innan du använder vår logotyp på telefon 016-16 27 00.

Hjälpprogram för filer i PDF-format

För bästa användarupplevelse och för att ta del av all information som finns på vår webbplats kan du behöva följande program:

Adobe Acrobat Reader

På vår webbplats finns en del information i PDF-format. Det gäller framförallt våra tryckta publikationer som vanligtvis laddas ner i form av PDF-dokument.

Du behöver PDF-läsare

För att kunna läsa PDF-filer måste du ha gratisprogrammet Acrobat Reader installerat. Använd länken nedan för att installera programmet gratis.

Problem med att öppna och skriva ut PDF-dokument

Problem kan bero på att du inte har senaste versionen av programmet. Då behöver du uppgradera programmet. En del problem kan också lösas genom att du först sparar ner dokumentet till din hårddisk. Har du problem med att skriva ut dokumentet så beror det oftast på att din skrivare har gammal programvara. För tekniska problem relaterade till pdf-filer, hänvisar vi till Adobe Kundsupport i första hand.

Öppna länkar i nytt fönster

Länkar till andra webbplatser öppnas ibland i samma fönster på Ei:s webbplats. Om du vill öppna länkar i ett nytt fönster, högerklicka på länken och välj Öppna i nytt fönster/i ny flik.

Remissvar

Klicka på PDF länken för remissvaret. I remissvarets brevhuvud kan du se vem som är mottagande organisation, det vill säga vem som bett Energimarknadsinspektionen komma med synpunkter.

Remissvaren är publicerade i PDF-format

Ei:s remissvar är i publicerade i PDF-format. För att kunna läsa PDF-filer i datorn behövs ett insticksprogram som heter Adobe Acrobat som finns för flera olika datorplattformar. Om du inte har Acrobat Reader kan du hämta hem programmet här. Programmet är kostnadsfritt att ladda ned.

Remissvaren är publicerade årsvis

Remissvaren presenteras årsvis med den senaste överst. Listan uppdateras kontinuerligt när nya remissvar finns att publicera. När du vill söka efter en remiss. Skriver du in namnet på remissen i sökrutan som du finner överst på sidan. Du kan också leta dig fram i listan över årets remisser.

Remissvar som är äldre än 2013

På vår webbplats hittar du Ei:s remissvar från 2013 och framåt. Söker du efter tidigare remisser kontakta oss via mejl registrator@ei.se eller via telefon 016 - 16 27 00.

Så här fungerar E-diarium

Ärendemening

I fältet skriver du in ärendemeningen. Du kan skriva hela eller delar av namnet.

Avsändare/Mottagare

Här anger du namnet på avsändaren eller mottagaren. Du kan skriva in hela eller delar av efternamnet.

Ärendenummer (diarienummer)

Ett ärendenummer består av årtal och löpnummer och skrivs exempelvis 2012-000000

Ärendetyp

Ärendena är indelade i olika ärendetyper. Om du inte anger någon ärendetyp söker du igenom samtliga ärenden

Datum

Via datumfälten anger du vilket datumintervall sökningen ska göras inom. Exempelvis om du vill veta vilka ärenden som kommit senaste veckan.

Offentlighetsprincipen, Ei:s allmänna handlingar och avgifter

Ei:s öppna data

Öppna data är information som finns tillgänglig för vem som helst att använda, återanvända och dela med sig av, så att andra kan utveckla den och skapa nytta för fler. Vi uppmuntrar till vidareutnyttjande och bearbetning av Ei:s data. Vår förhoppning är att de kan komma till användning som del av allt från forskning till nya digitala tjänster. På så sätt bidrar vi till ökad samhällsnytta.

Ei i sociala medier

Här finns Energimarknadsinspektionen (Ei) i sociala medier.

Ei på Twitter

Energimarknadsinspektionen (Ei) finns på Twitter för att följa vad som skrivs i energimarknadsfrågor och för att andra som är intresserade av våra frågor ska kunna följa oss.

Ei:s jämförelsesajt Elpriskollen finns på Facebook

På Facebook presenterar vi statistik, länkar och intervjuer inom elhandelsområdet för konsumenter.

Filmer på Youtube

Energimarknadsinspektionen har filmer på Youtube.

Vi finns på yrkesnätverket LinkedIn

Energimarknadsinspektionen finns på yrkesnätverket Linkedin.

Lämna gärna synpunkter

Har du tekniska problem, frågor, förbättringsförslag eller övriga synpunkter som rör webbplatsen vill vi gärna att du hör av dig till oss. Mejla till redaktionen@ei.se