Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2023-05-29 04:30:03

Om Elpriskollen och Ei

Elpriskollen är Sveriges enda oberoende prisjämförelsesajt

Elpriskollen drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen (Ei) som har regeringens uppdrag att övervaka marknaderna för el, naturgas och fjärrvärme.

Vi vill bidra till medvetna och aktiva konsumenter och kunder på energimarknaderna och erbjuder därför en digital tjänst där du enkelt ska kunna jämföra elavtal.

Alla elhandelsföretag (kallas även elhandlare) måste kontinuerligt rapportera fasta och rörliga prisavtal till oss som tillsynsmyndighet. Vi presenterar alla avtal på Elpriskollen så att du i lugn och ro kan jämföra priser och villkor för att välja det elavtal som passar dig bäst. Vi har inget eget vinstintresse och får ingen provision på val som görs. Elhandelsföretagen kan heller inte annonsera eller köpa sig en bättre exponering på Elpriskollen.

Du kan också få information om dina rättigheter som naturgas- och fjärrvärmekund.

Vi svarar gärna på dina frågor

Hör av dig till våra experter på Ei:s konsumentkontakt via vårt kundforum Länk till annan webbplats.

Tillgänglighet

Om du upplever att vår webbplats har brister i tillgänglighet. Vill vi gärna att du uppmärksammar oss om problemet så att vi kan förbättra tillgängligheten.

Tillgänglighetsredogörelse