Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-20 07:46:17

Välkommen till vårt Almedalsseminarium om kortare ledtider och stärkt konkurrenskraft

I början av juli är det Almedalsveckan. I år är arrangemanget åter på plats i Visby och förmiddagen den 6 juli arrangerar Energimarknadsinspektionen (Ei) två seminarier i Gotlands museum. Båda kommer att livesändas via Almedalen Play. På ett av dem står nätutvecklingsprocessen i fokus.

Kortare ledtider och stärkt konkurrenskraft för Sverige – hur når vi dit?

Tid: klockan 10.00-10.45 den 6 juli.

Klimatomställningen med elektrifieringen av industrin ställer nya krav på tillståndsprocesserna. Nätutvecklingsprocessen beskrivs ofta som ett hinder för en snabb elektrifiering. På seminariet kommer myndigheter, bransch och kunder att beskriva sin drömprocess och diskutera vad vi kan ta med oss i det fortsatta arbetet med att korta ledtiderna för elnätsutbyggnad.

Här, på Almedalens programsida, hittar du mer information om Ei:s seminarium om nätutvecklingsprocessen. Länk till annan webbplats. (Informationen kommer att kompletteras med länk till sändningen).

Ei:s andra seminarium: Hur fungerar dagens elmarknad i morgondagens Europa?

Tid: klockan 09.00-09.45 den 6 juli.

Stora prissvängningar med stundtals skyhöga elpriser väcker frågan: Fungerar verkligen den europeiska elmarknadsmodellen eller behöver den förändras? EU-myndigheten ACER har djupdykt i frågan och på seminariet presenteras den analys som nu är klar. En panel med inbjudna gäster ger sedan sin syn på elmarknadsdesign, energipriser och vägen framåt.

Här, på Almedalens programsida, hittar du mer information om Ei:s seminarium om elmarknadsmodellen. Länk till annan webbplats. (Informationen kommer att kompletteras med länk till sändningen).

Övrig information

Båda seminarierna är på Gotlands museum och kommer att livesändas via Almedalen Play. Ingen föranmälan krävs, varken till deltagande på plats eller digitalt.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL