Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-04-15 14:05:02

Systemet för inrapportering öppnar sista veckan i mars

Inom kort ska elnätsföretagen rapportera in uppgifter till Energimarknadsinspektionen (Ei) inför beslut om intäktsramar 2024–2027. Systemet för inrapportering beräknas öppna sista veckan i mars.

Arbetet med att anpassa och uppdatera inrapporteringssystemet inför tillsynsperiod 2024–2027 pågår för fullt. Planen var att kunna öppna systemet den 20 mars, men ytterligare några tester och verifieringar återstår innan systemet kan vara i drift, vilket gör att öppningen skjuts fram cirka en vecka.

Ei avser att öppna systemet sista veckan i mars. Så snart systemet öppnar kan elnätsföretagen rapportera in sina uppgifter till Ei. En webbnyhet kommer att publiceras på den här projektsidan så fort inrapporteringssystemet är öppet. Sista dag att rapportera in uppgifter är den 20 april 2023.

En uppdaterad version av handboken med mer information om inrapporteringssystemet kommer också att publiceras inom kort.

Kontakt
Förhandsreglering el
Energisystem

016-16 27 00

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL