Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-06-21 02:52:14

Konsultrapport om regulatoriska sandlådor klar

I våras startade Energimarknadsinspektionen (Ei) ett projekt för att titta på det som kallas regulatoriska sandlådor eller växthus, och nu är den konsultrapport som projektet beställt klar. Den innehåller en internationell omvärldsbevakning av befintliga regulatoriska sandlådor i olika europeiska länder, en sammanställning av en intervjustudie bland marknadsaktörer samt ett förslag på en modell för sandlådeverksamhet.

— Just nu arbetar vi intensivt med att ta fram ett modellförslag som fångar de behov vi har identifierat under projektets gång. Vi har både interna och externa diskussioner, och det finns ett brett intresse för regulatoriska sandlådor. Vi kommer att ha ett slutseminarium i februari, men fram till dess rekommenderar vi alla intresserade att läsa konsultrapporten, säger projektledare Melina Kotsinas.

Konsultrapporten Regulatoriska sandlådor inom energimarknadsområdet Pdf, 1.1 MB. (av Merlin & Metis tillsammans med underkonsulten Erik Lundin på uppdrag av Ei).

Vill du veta mer om projektet

Ei är nu mer än halvvägs in i projektet och slutrapporten är planerad till slutet av februari 2023. Här hittar du mer information om Ei:s projekt om regulatoriska sandlådor.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL