Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym eller justera uppläsningshastighet.

Läget på elmarknaden - vecka 28 2021

Systempriset minskade med 5 procent i jämförelse med föregående vecka.

Spotpriserna i elområde SE1 och SE2 ökade med 12 respektive 5 procent medan de minskade med 2 respektive 10 procent i elområde SE3 och SE4. Priset på EPADs ökade med ytterligare 40,9 procent i elområde SE3 medan det minskade med 63,2 procent i SE1 och SE2 samt 14,3 procent i SE4.

Terminspriset för kol steg med 6,4 procent och sjönk något för olja och gas med 0,4 respektive 0,1 procent.

Under veckan som har gått var medeltemperaturen i Sverige 4,6 grader högre än normalt samtidigt som nederbörden varit betydligt lägre för årstiden.

Tillgängligheten i de Svensla kärnkraftverken låg i princip oförändrat på 70 procent då revisionsarbetet på Forsmark 1 och Ringhals 3 fortsätter.

Nu tar läget på elmarknaden sommaruppehåll, nästa publicering blir vecka 35.

Kontaktuppgifter
Läget på elmarknaden

016-16 27 00

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter