Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym eller justera uppläsningshastighet.

Läget på elmarknaden - vecka 19 2021

Fortsatt sjunkande system- och spotpriser.

Systempriset sjönk med ytterligare 14 procent i veckan. Även samtliga spotpriser sjönk, 32 procent i elområde SE1 och SE2, 26 procent i SE3 och 18 procent i SE4.

Priset på EPAD:s ökade i elområde SE1 och SE2 med 27,8 procent medan det sjönk i SE3 och SE4 med 13,5 respektive 19,5 procent.

Priset på kol och gas fortsatte sin uppgång med 7,7 respektive 11 procent medan veckomedlet på olja var i princip oförändrat. Även priset på utsläppsrätter såg en ökning på 8,7 procent i jämförelse med föregående vecka.

Tillgängligheten i Svenskt kraftverk låg i snitt på 84 procent, på grund av den pågående revisionen av Forsmark 2, medan Olkiluto 1 i Finland varit igång igen till 70 procent.

Kontaktuppgifter
Läget på elmarknaden

016-16 27 00

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter