Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym eller justera uppläsningshastighet.

Läget på elmarknaden - vecka 8 2021

Fortsatt låga spot- och systempris och en temperatur över det normala.

Systempriset minskade med 26 procent i jämförelse med föregående vecka. Spotpriserna i elområde SE1 och SE2 minskade med 24 procent medan de minskade med 29 respektive 24 procent i elområde SE3 och SE4.

Medeltemperaturen under veckan låg på 5,1 grader, vilket är flera grader över det normala. Nederbörden var något högre än medelvärdet för veckan. Magasinfyllnadsgraden i Sverige minskade med 3,8 procentenheter och i Norden minskade den med 3,5 procentenheter.

Veckomedel i tillgänglighet för svensk kärnkraft var 99 procent, vilket var en minskning med 0,4 procent i jämförelse med föregående vecka.

Kontaktuppgifter
Läget på elmarknaden

016-16 27 00

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter