Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-24 08:55:47

Energiomställning diskuterades på europeisk konferens

I mitten av september arrangerade Europeiska kommissionen konferensen The 11th Citizens Energy Forum. Under konferensen diskuterades bland annat klimathot och energiomställning ur ett konsumentperspektiv.

Ett syfte med konferensen är att diskutera och fastställa ambitioner och visioner för det kommande årets arbete gällande energifrågor kopplade till konsumenterna och deras roll på energimarknaderna. De slutsatser som drogs under konferensen väntas publiceras på arrangörens webbplats.

Konferensen riktar sig till tillsynsmyndigheter för energi, branschen och intresseorganisationer. Tre representanter från Ei var på plats för att ta del av diskussionerna. Ei:s generaldirektör Anne Vadasz Nilsson deltog även som så kallad rapportör under sessionen Sustainable finance for greener and cleaner energy for consumers.

Många av diskussionerna under konferensen var kopplade till energiomställningen och det nyligen antagna lagpaketet Ren energi för alla i Europa. Klimathot, energifattigdom och nya tekniska möjligheter stod också på agendan.

Mer om konferensen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter