Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-20 08:00:33

Ta del av artiklar som presenterades på konferensen CIRED 2019 i Madrid

I början av juni presenterade Energimarknadsinspektionen (Ei) den svenska elnätsregleringen på konferensen CIRED i Madrid. Här kan du ta del av artiklarna som presenterades.

I början av juni medverkade Ei på elkraftskonferensen CIRED för att berätta om den svenska elnätsregleringen. Innan konferensen skickade Ei in två artiklar till arrangören. Båda presenterades på konferensen i form av posters och en av dem valdes även ut för närmare presentation inför ett stort antal åhörare.

Ei:s analytiker Carl Johan Wallnerström är en av författarna till Ei:s artiklar och var också den som presenterade Ei:s arbete på konferensen.

– Vi hade två artiklar med på konferensen, båda handlar om elnätsregleringen för perioden 2020–2023. Den ena om våra ändrade incitament för effektivt nätutnyttjande och den andra med fokus på ändringar i kvalitetsincitamentet, säger Carl Johan Wallnerström. Båda artiklarna presenterades i form av postrar och en av dem fick jag dessutom möjlighet att presentera mer ingående under en av konferensens huvudsessioner.

Ei:s artiklar

Artikel 946 Incentive scheme for continuity of supply in the Swedish revenue cap regulation from 2020 handlar om kvalitetsincitament i intäktsramsregleringen med fokus på kommande ändringar 2020.

Artikel 946 Öppnas i nytt fönster.

Artikel 948 Incentive scheme for efficient grid utilization in the Swedish revenue cap regulation from 2020 handlar om incitament för effektivt nätutnyttjande i intäktsramsregleringen med fokus på kommande ändringar från 2020.

Artikel 948 Öppnas i nytt fönster.

Mer om incitamenten i elnätsregleringen finns även att läsa i Ei:s föreskrifter och i det PM med överväganden som skrevs inför att föreskrifterna skulle tas fram.

Ei:s föreskrifter


Kontaktuppgifter
Carl Johan Wallnerström
Biträdande avdelningschef

016-16 25 62

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter