Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym eller justera uppläsningshastighet.

  • Start
  • Om oss
  • ...
  • Ta del av artiklar som presenterades på konferensen CIRED 2019 i Madrid

Ta del av artiklar som presenterades på konferensen CIRED 2019 i Madrid

I början av juni presenterade Energimarknadsinspektionen (Ei) den svenska elnätsregleringen på konferensen CIRED i Madrid. Här kan du ta del av artiklarna som presenterades.

I början av juni medverkade Ei på elkraftskonferensen CIRED för att berätta om den svenska elnätsregleringen. Innan konferensen skickade Ei in två artiklar till arrangören. Båda presenterades på konferensen i form av posters och en av dem valdes även ut för närmare presentation inför ett stort antal åhörare.

Ei:s analytiker Carl Johan Wallnerström är en av författarna till Ei:s artiklar och var också den som presenterade Ei:s arbete på konferensen.

– Vi hade två artiklar med på konferensen, båda handlar om elnätsregleringen för perioden 2020–2023. Den ena om våra ändrade incitament för effektivt nätutnyttjande och den andra med fokus på ändringar i kvalitetsincitamentet, säger Carl Johan Wallnerström. Båda artiklarna presenterades i form av postrar och en av dem fick jag dessutom möjlighet att presentera mer ingående under en av konferensens huvudsessioner.

Ei:s artiklar

Artikel 946 Incentive scheme for continuity of supply in the Swedish revenue cap regulation from 2020 handlar om kvalitetsincitament i intäktsramsregleringen med fokus på kommande ändringar 2020.

Artikel 946PDF

Artikel 948 Incentive scheme for efficient grid utilization in the Swedish revenue cap regulation from 2020 handlar om incitament för effektivt nätutnyttjande i intäktsramsregleringen med fokus på kommande ändringar från 2020.

Artikel 948PDF

Mer om incitamenten i elnätsregleringen finns även att läsa i Ei:s föreskrifter och i det PM med överväganden som skrevs inför att föreskrifterna skulle tas fram.

Ei:s föreskrifter


Kontaktuppgifter
Carl Johan Wallnerström
Biträdande avdelningschef

016-16 25 62

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter