Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-04-22 08:46:15

Ei har fattat fyra beslut enligt EU-förordningen SO

Energimarknadsinspektionen (Ei) har nyligen fattat beslut enligt fyra artiklar i EU-förordningen om fastställande av riktlinjer för driften av elöverföringssystem (SO).

I september 2018 skickade Svenska kraftnät in förslag till Ei enligt fyra olika artiklar i förordningen (EU) 2017/1485 om driften av elöverföringssystem (SO). Förslagen handlar om parametrar för frekvenskvalitet enligt artikel 127 samt tre förslag om regler för frekvenshållningsreserver enligt artikel 153, artikel 154 och artikel 163.

Ei har nu beslutat att godkänna Svenska kraftnäts förslag.

Här kan du läsa mer om besluten och om EU-förordningen SO

Kontaktuppgifter
Lena Jaakonantti
Analytiker/ingenjör

016 -16 27 74

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter