Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-04-22 08:06:01

Information till företag som rapporterar in uppgifter till Ei

Snart är det dags för nästa års inrapportering av bland annat årsrapporter för elnätsföretag, naturgasföretag och fjärrvärmeföretag. Elnätsföretagen ska även rapportera in tariffrapporter för 2019 i början av nästa år. Företagen har inrapporteringsplikt till Energimarknadsinspektionen (Ei) och för att det ska gå så smidigt som möjligt för alla parter är det bra om energiföretagen redan nu meddelar Ei om bolagsändringar skett sedan förra året.

Elnätsföretag, naturgasföretag och fjärrvärmeföretag är alla skyldiga att rapportera in uppgifter till Ei.

För att Ei ska kunna förbereda inrapporteringen på ett bra sätt och för att företagen ska slippa det extraarbete som kompletteringar innebär, ber Ei de företag som genomfört bolagsändringar under året att meddela det till Ei redan nu.

Exempel på bolagsändring kan vara att företaget har avyttrat/köpt upp någon verksamhet/prisområde/redovisningsenhet eller köpt upp ett annat företag.

Ei vill samtidigt att företagen ska kontrollera att de har angett rätt kontaktperson till Ei i systemet Neon.

Om några bolagsändringar skett meddelar företagen det till Ei via e-post till Neion (se kontaktuppgifter längre ner.)

Kontaktuppgifter
Årsrapporter

Växel 016-16 27 00

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter