Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-06-21 02:11:56

Konsultation från ACER om prissättning av intradagskapacitet

ACER* genomför just nu en konsultation om prissättning av intradagskapacitet. Fram till den 30 oktober har intressenter möjlighet att svara på konsultationen.

I juli 2018 informerade de europeiska tillsynsmyndigheterna ACER om att de inte kunde godkänna transmissionsnätsföretagens förslag till metod för prissättning av intradagskapacitet. Frågan överlämnades därför till ACER för beslut enligt artikel 9.12 i CACM-förordningen.

Inför sitt beslut har ACER publicerat en konsultation bestående av ett antal frågor. Konsultationen är öppen för alla intressenter och svarstiden sträcker sig till den 30 oktober 2018.

Konsultationen och mer information finns på ACER:s webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

*ACER (The European Agency for the Cooperation of Energy Regulators) är en byrå för samarbete mellan EU:s tillsynsmyndigheter inom energiområdet.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter