Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-22 08:13:52

Ei har fattat beslut enligt EU-förordningen SO

Energimarknadsinspektionen (Ei) har nyligen fattat två beslut enligt EU-förordningen om fastställande av riktlinjer för driften av elöverföringssystem (SO).

Den 5 september godkände Ei Svenska kraftnäts förslag till fastställande av kontrollblock för lastfrekvensreglering (LFC-block) inom det nordiska synkronområdet. I synkronområdet ingår Sverige, Norge, Finland och Danmark (Själland).

Mer om beslutet och vad det innebär

Samma dag beslutade Ei även att godkänna Svenska kraftnäts förslag till metod för att bygga de gemensamma året före-nätmodellerna och de gemensamma dagen före- och intradagsmodellerna.

Mer om beslutet och vad det innebär

Om EU-förordningen SO

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter