Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-30 22:09:06

Rapport om samhällsekonomiska analyser - nu i engelsk version

I april 2018 överlämnade Energimarknadsinspektionen (Ei) rapporten Samhällsekonomiska analyser vid investeringar i stamnätet för el till regeringen. Nu finns rapporten i en engelsk version.

I rapporten föreslår Ei bland annat en ändring i ellagen som innebär att företag som ansöker om tillstånd att bygga eller göra större förändringar på en stamnätsledning först måste ha gjort en samhällsekonomisk lönsamhetsbedömning.

Nu har Ei låtit översätta rapporten till engelska, Cost-benefit analysis of investments in the transmission network for electricity.

– Vi vill gärna dela med oss av arbetet och de förslag som togs fram i samband med rapporten till europeiska kollegor och intressenter, säger Elon Strömbäck, analytiker på Ei.

Rapporten på engelska (Link to the English version of the report) Pdf, 2.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Rapporten på svenska Pdf, 2.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter