Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-29 17:19:00

Ei:s generaldirektör pratade om digitalisering och regelverk på internationell konferens

I början av juni arrangerades EU Sustainable Energy Week i Bryssel. Energimarknadsinspektionens (Ei:s) generaldirektör Anne Vadasz Nilsson deltog i en paneldebatt under evenemanget och pratade bland annat om digitalisering ur ett kundperspektiv.

EU Sustainable Energy Week har arrangerats i många år och evenemanget vänder sig till intresseorganisationer, forskare, myndigheter och företag inom energiområdet. Konferensen har fokus på hållbarhetsfrågor och energibesparing och arrangeras av EU-kommissionen. Årets tema var Lead the clean energy transition.

En av deltagarna detta år var Ei:s generaldirektör Anne Vadasz Nilsson. Hon var inbjuden i egenskap av vice president för CEER* och deltog i en paneldebatt under rubriken Digitalisation of the energy sector – challenges and benefits for consumers. Bland annat diskuterades reglering i en tid där ny teknik och nya lösningar utvecklas i snabb takt.

– Marknaden blir alltmer komplex i och med nya tjänster, nya betallösningar och samarbeten mellan olika branscher. Det gör att vi måste ha regelverk som är hållbara över tid och kan anpassas till nya förutsättningar, säger Anne Vadasz Nilsson.

Mer att läsa

I samband med konferensen gavs magasinet European Energy Innovation ut. Där går bland annat att läsa om Ei:s tankar om efterfrågeflexibilitet och marknadsdesign.

– Sverige är på många sätt en förebild inom energiområdet och vi har en väl fungerande marknadsmodell. Därför är det roligt att vi i olika internationella sammanhang får berätta om hur den svenska och nordiska marknaden fungerar, säger Anne Vadasz Nilsson.

Till tidningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

CEER har nyligen släppt en rapport om digitalisering

CEER har även släppt en rapport om ny smart teknologi

Sustainable Energy Week:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fotnot: *CEER – Council of European Energy Regulators är en organisation för självständiga nationella tillsynsmyndigheter inom Europeiska unionen och EEA (European Economic Area). Energimarknadsinspektionen (Ei) är en av medlemmarna.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter