Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-07-19 17:55:56

Så här hanterar vi dina personuppgifter

Från och med den 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Den ersätter personuppgiftslagen (PuL). Här hittar du information om Energimarknadsinspektionens (Ei:s) behandling av personuppgifter på ei.se och information om hur du ändrar eller avslutar din prenumeration på Ei:s webbnyheter.

Vi vill göra det enkelt för dig att förstå vilka valmöjligheter du har och vilken kontroll du har över dina personuppgifter som hanteras via ei.se. Därför har vi uppdaterat informationen på vår webbplats.

Vi beskriver nu ännu noggrannare hur vi hanterar dina personuppgifter, vilka uppgifter vi har om dig, hur du kan rätta felaktiga uppgifter och hur du gör om du vill att vi tar bort dina uppgifter.

Mer information om Ei:s personuppgiftshantering

Prenumererar du på Ei:s nyheter?

Innan sommaren kommer vi att be dig att förnya ditt samtycke till att vi skickar nyheter från ei.se till din e-postadress. Det kommer att ske via ett e-postutskick till alla våra prenumeranter.

Vill du redan nu se vad du prenumererar på eller avsluta din prenumeration så gör du det genom att klicka på länkarna nedan och logga in med den e-postadress du får våra nyheter till.

Ei:s prenumerationssida

Om du vill avsluta alla våra utskick av digitala nyheter kan du enkelt göra det här.

Jag behöver hjälp

Tycker du det här var krångligt eller har frågor hör av dig till oss så hjälper vi dig. Mejla till redaktionen@ei.se och beskriv vad du vill ha hjälp med eller ring Ei:s webbredaktör Angelica Svanér 016-16 27 00.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter