Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2024-05-28 13:10:11

De nordiska transmissionsnätföretagen uppmanas att lämna in förslag

Senast den 14 januari skulle de nordiska Transmissionsnätsföretagen (TSO) kommit in med ett gemensamt förslag om fastställande av kontrollblock för lastfrekvensreglering (LFC block).

Det gemensamma förslaget lämnades inte in varför de nordiska reglermyndigheterna, dit Energimarknadsinspektionen hör, skickat ett brev till TSO-erna om att inkomma med förslaget så snart som möjligt.

Till brevet som är på engelska. Pdf, 156.3 kB.

Till kommissionens förordning om fastställande av riktlinjer för driften av elöverföringssystem, SO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL

Fler nyheter