Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2023-12-05 07:04:46

Tänk på detta när du tecknar ett nytt elavtal

Genom att välja rätt elhandelsavtal kan du spara pengar. På vägen till ett billigare och bättre avtal vill vi ge dig några tips som kan vara bra att ha med sig när du tecknar det nya avtalet.

Använd gärna Konsumenternas Energimarknadsbyrås guide Länk till annan webbplats. för vad du bör tänka på när du ska välja elavtal

Kolla upp erbjudande noggrant

Tänk också på att rabatterande erbjudanden och kampanjerbjudanden ofta är förknippade med en förlängning av avtalet till mindre fördelaktiga villkor. I de fall som du väljer att teckna ett sådant avtal så kontrollera extra noggrant vad som händer med avtalet då rabatten upphör eller då avtalet löper ut.

Välj i lugn och ro

Vi vet att konsumenter oftast är mer nöjda med elavtalet i de fall som de själva i lugn och ro jämfört de olika alternativen istället för att acceptera ett erbjudande från en uppsökande försäljare. Jämföra elavtal kan du göra på Elpriskollen.se. Länk till annan webbplats. Sveriges enda oberoende prisjämförelse för elavtal.

Lycka till!

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL