Vill du lyssna på innehållet på ei.se? Starta genom att trycka på Spela upp i verktygspanelen. Du kan också pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym och uppläsningshastigheten.

2023-03-26 18:19:57

Elstöd

Vill du veta mer om elstöden (elkostnadsstöden)? Nedan hittar du kort information och länkar till mer fördjupad information. Ei hanterar inte utbetalningarna av något av stöden.

Elstöd till elintensiva företag

Energimyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att hantera utbetalningar av ett ekonomiskt stöd till elintensiva företag. På Energimyndighetens webbplats finns ett beräkningsverktyg för att räkna ut om företaget uppfyller kriterierna för elkostnadsstöd.

När du har gjort den preliminära beräkningen kan du gå vidare till ansökan. Ansökan är öppen från den 6 mars till och med 17 april 2023.

Läs mer på Energimyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.

Du hittar också vanliga frågor och svar om elstöd till elintensiva företag på regeringens webbplats Länk till annan webbplats.

Elstöd till näringsidkare och juridiska personer

Företag som har verksamhet i elområde 3 och 4 kommer att kunna ansöka om elstöd hos Skatteverket för perioden oktober 2021 till och med september 2022. Företag kommer att kunna ansöka via en e-tjänst som beräknas öppna den 30 maj 2023.

Läs mer på Skatteverkets webbplats Länk till annan webbplats.

Mer information

Mer om elområde

Så här fungerar elmarknaden

Vi har också en del information i våra nyheter. Gå till vårt nyhets- och artikelarkiv och sök på elstöd.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL