Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa, spola framåt eller bakåt, justera volym eller justera uppläsningshastighet.

Jämförpriset på kundens faktura

Här kan du som elhandelsföretag läsa vad som gäller.

Enligt Prisinformationslagen (2004:347 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) och Konsumentverkets föreskrift (KOVFS 2018:1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) ska jämförpriset för el innehålla samtliga fasta och rörliga avgifter som hamnar på kundens faktura.

  • Elhandelsföretaget ska ange om avgift/kostnad för balansansvar, elcertifikat, ursprungs­garantier, Nordpool, Svenska kraftnät och/eller eSett är inkluderat i fasta påslag eller rörliga kostnader.
  • Samtliga övriga kostnader som elhandlaren avser att lägga på kunden ska inkluderas i årsavgift, fast påslag och/eller rörliga kostnader.
  • De priser och villkor som visas på Elpriskollen ska överensstämma med det som anges i avtalet med kunden samt beloppet på kundens faktura.

Skicka meddelande till oss

Eftersom Energimarknadsinspektionen (Ei) är en myndighet gäller offentlighetsprincipen. Det innebär att innehållet i ditt meddelande kan bli allmän handling och lämnas ut om någon begär det. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill att vi ska kunna nå dig, men undvik helst känsliga uppgifter i meddelandet.

Läs mer här om allmänna handlingar och offentlighetsprincipen och hur vi hanterar personuppgifter.
AvsandarURL